
שחם שי ז"ל
סמ"ר
בן רחלי ושאול
נולד בכ"ד בניסן תשי"ב, 19/4/52 בכברי
נפל בז' בחשון תשל"ד, 2/11/73
בן 22 במותו
שי שחם קפא למוות בניסיון חילוץ פלוגת צנחנים בשיא החרמון בשלהי מלחמת יום הכיפורים.
הובא למנוחת עולמים בבית העלמין בקיבוץ כברי
בן רחלי ושאול
נולד בכ"ד בניסן תשי"ב, 19/4/52 בכברי
נפל בז' בחשון תשל"ד, 2/11/73
בן 22 במותו
שי שחם קפא למוות בניסיון חילוץ פלוגת צנחנים בשיא החרמון בשלהי מלחמת יום הכיפורים.
הובא למנוחת עולמים בבית העלמין בקיבוץ כברי
סיפור חייו:
שי גויס לצה"ל במחצית אוגוסט 1971 והתנדב לשרת ביחידה קרבית במסגרת חיל הרגלים. לאחר תקופת הכשרה הוצב ביחידה קרבית, ונודע באומץ לבו ובמסירותו. יוני נתניהו שהיה מפקדו, סיפר כי כשראה את שי במדים הופתע מן היכולת הגופנית והנפשית שהייתה טמונה בו. העקשנות, החכמה והבנת גודל האחריות המוטלת עליו סייעו לו ברגעי משבר. הוא תרם את מלוא מרצו לכל פעילות מבצעית ובשעות המנוחה השתתףבפעילות שארגנו חבריו ליחידה. הוא השתתף ב"קומזיצים", שיחק בכדורגל, שר ושוחח עם ידידיו. "בכל נושא היה מפגין תמיד קו אחיד של מחשבה בהירה, והיה יודע להגדיר בדיוק למה התכוון. גם בפוליטיקה היה לו קו מגובש," סיפר חברו דורון. כשהיה בא הביתה לחופשה קצרה, הקפיד לבלות עם הוריו, עם אחיותיו ועם ידידיו. כשפרצה מלחמת יום-הכיפורים, נשלחה יחידת הסיור שלו לחזית הצפון. שי וחבריו לנשק עשו ימים ולילות בסיורים ובמסעות אבטחה, ובשעות הקרב נתגלתה גדלות נפשו של שי. חבר נאמן היה, ועשה הכל כדי להקל על חבריו. ביום ז' בחשון תשל"ד (2.11.1973) נשלח עם חבריו לחלץ קבוצת צנחנים, שנתקעה במעלה החרמון המושלג. סופת שלג ריתקה את הצנחנים הנצורים בפסגה, וגרמה גם את מותו של שי, קילומטר אחד בלבד לפני היעד. שי הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בקיבוץ כברי. הוא השאיר אחריו הורים ושתי אחיות. לאחר נופלו הועלה לדרגת סמל-ראשון.
במכתב תנחומים להורים השכולים כתב מפקד היחידה: "העובדה ששי קרס-נפל הפתיעה את כולנו, מאחר שהיה בין הלוחמים החזקים והקשוחים ביותר ביחידה. בזכות חוסנו זכה שי לכינוי 'שריר'... כשהתגבש הצוות, התגלה שי בפעילות מבצעית כבחור בעל כוח רצון עצום, עקשנות ותפיסה מהירה, מדרבן את היתר ובעל חיוך תמידי. לאורך השירות המפרך ביחידה היווה שי משקל נגד לכל אותם לוחמים, שבאופן טבעי התעייפו מן הקשיים. הוא עשה זאת בכך, שהיה משכים ראשון, נוטל על עצמו כל עבודה קשה, משתיק את המתאוננים ועושה בעצמו את העבודות האפורות, כשהוא מפזם מנגינה חוזרת וסתומה. לשיאה הגיעה יכולתו וקשיחותו במבצעים המפרכים עצמם".
בני משפחתו, ועמם חברים וידידים בני קיבוץ כברי הוציאו לאור חוברת לזכרו של שי. בחוברת דברים על דמותו ועל דרך חייו של שי, פרקי זכרונות, מכתבים שכתב ומילות שירים שאהב.